Var med och rädda den lokala scoutverksamheten!

23 april, 2020 av Albin Edlund

Coronapandemin vänder upp och ner på vardagen och det är viktigare än någonsin att ge barn och unga en stabil och trygg plats i tillvaron där de kan få fortsätta träffa sina kompisar. Därför fortsätter vi hålla verksamheten öppen. Och självklart nästan alltid utomhus.

I Scouterna ska alla kunna vara med oavsett social bakgrund. Stora delar av den lokala scoutverksamheten bygger på ideellt arbete för att medlemsavgiften ska hållas så låg som möjligt. Vi scouter engagerar oss i det som händer i samhället, både i området där vi bor och ute i världen. Runtom i hela landet görs nu många, många ideella hjälteinsatser av våra scoutkårer – det tillverkas visir till vården, det handlas och bärs hem varor till riskgrupper med mera.

Men för att kunna täcka kostnader för t ex hyra av scoutlokal, genomförande av hajker och läger, upprustning av båtar med mera behöver kårerna också dra in pengar. Viktiga intäktskällor är till exempel att arrangera valborgsfiranden, loppisar och läger. Nu när sådana arrangemang tvingas ställa in går livsviktiga intäkter förlorade och den lokala scoutverksamheten riskerar därför helt enkelt att ställas in eller öka kraftigt i pris.

Din gåva behövs nu!

Hjälp oss rädda Sveriges scoutkårer. Med ditt stöd kan vi fortsätta ge barn och unga chansen att uppleva äventyr tillsammans, växa som individer och bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. Både nu och efter coronakrisen.

Swisha ditt bidrag till:
900 52 24 – ingen gåva är för liten.
Märk gåvan: ”räddascouting”.

Läs mer om vad pengarna går till och hur du gör om du inte har Swish på http://stodoss.scouterna.se/radda_sveriges_scoutkarer/

Stort tack för din gåva!

För scoutkårer:

Vill er kår hjälpa till med att sprida kampanjen? Eller behöver ni bidrag på grund utav uteblivna intäkter?
Läs mer här:
http://stodoss.scouterna.se/for-karer/